Úvod » KOMPOSTÉRY A PŘÍPRAVKY » Bokashi kompostér + bakterie
Bokashi nádoba se hodí pro zpracování běžných organických zbytků při vaření, jako jsou odřezky od ovoce a zeleniny, kávová sedlina nebo čajové lístky. Na rozdíl od kompostování, ke kterému dochází za přístupu vzduchu působením žížal a dalších organismů, funguje metoda Bokashi na principu anaerobní fermentace, tedy kvašení bez přístupu vzduchu. Bokashi využívá schopnosti speciálních mikroorganismů – především bakterií a kvasinek. Ty jsou obsaženy ve směsi, kterou je nutné k organickým zbytkům přisypávat. Po 2-4 týdnech získáte Bokashi hmotu a čaj, který je výborným přírodním posilujícím hnojivem. Nádoba byla vyrobená z recyklovaných materiálů podle návrhu českých designérů u nás v Novém Veselí.
Balení obsahuje: 1 ks Bokashi nádoba + 1 kg Bokashi směs
Objem nádobky na odpad: 10,6 l
Objem nádobky na tekutinu: 0,25 l
Přirozenou vlastností recyklátu je mírná barevná nestálost, jednotlivé části produktu proto mohou mít drobně odlišné zbarvení. Mohou se také objevit drobné vizuální vady jako barevné tečky či lesklé šmouhy.